Centro Cultural Solar Ferrão – Museum i Bahia

Solar Ferrão Cultural Center är en konstmuseum som innehåller kultur och historia, installerat som ett av de viktigaste monumenten i den historiska stadskärnan i Salvador.

Museumet är listat av Heritage Institutet för nationella konstnärliga (IPHAN) 1938, herrgården byggdes mellan slutet av 1600-talet och början av sjuttonhundratalet har sex våningar och inrymmer Solar Gallery Ferrão, Abelardo Museum Rodrigues och tre samlingar: den African Art Claudio Masella, folkkonst och mängder av traditionella instrument (Musical Instruments traditionell Emilia Biancardi).

Claudio Masella afrikanska konstavdelning ( Coleção Claudio Masella de Arte Africana ) består av objekt som representerar etniska grupper från ungefär 15 länder i Afrika, som masker, statyetter, verktyg och redskap från variet material som lera, trä, metall och elfenben. Den populära Art Collection samlar representativa verk av populärkultur i nordost. Bland de utilitaristiska och figur bitar som galjonsfigurer, fd Votos, imaginära gudar verktyg, leksaker och hushållsartiklar.

Musiksamlingen består av blåsinstrument, sträng och slagverk, representant för identitet och kulturer som samlats in av ethnomusicologist Emilia Biancardi länder på fem kontinenter.

Abelardo Rodrigues museum består av en av de viktigaste samlingar av religiös konst i landet, som samlats in av Pernambuco som gett sitt namn till museet. Insamlingen av Abelardo Rodrigues förvärvades av regeringen i Bahia 1973 efter en lång rättslig tvist med staten Pernambuco, vilket vid den här tidpunkten blev känt som ett ”heligt krig”. Samlingen innehåller exempel på klassisk och populär imaginär, detta inspelnings stort utbud av regionala influenser.

Plats: Gregorio Street, 45, Pelourinho, Salvador. Tel. (71) 3116- 6743.


Ett svar på ”Centro Cultural Solar Ferrão – Museum i Bahia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.