Feira de Santana

Feira de Santana
Byggnad i Feira de Santana som tillhör Prefeitura

Feira de Santana eller Feira som staden också kallas är en industristad som lokalt marknadsförs som Cidade Princesa (prinsess staden). Det är den näst största staden i Bahia efter Salvador och det finns en del rivalitet mellan städerna på ungefär samma sätt som mellan Göteborg och Stockholm. Från början var Feira en handelsplats men staden har växt och blivit större under årens lopp. Själv har jag ägnat rätt mycket tid i Feira eftersom det är här mina svärföräldrar bor.

Det bor 740 000 invånare i Feira enligt IBGE statistik (enligt Wikipedia är det knappt en halv miljon invånare). Staden har en stor station och du har motorväg BR-324 som passerar.

Att shoppa i Feira de Santana

Du hittar ett köpcenter med rätt bra utbud och det finns massor av marknader och en stadskärna. Själv brukar jag passa på att besöka gymmet och träna när jag är här och personalen på gymmet kommer ihåg mig trots att jag inte varit där på 4 år. Det är relativt ovanligt med Gringos! Det finns banker inne i staden men jag brukar inte använda dem pga rånrisken utan det känns mer tryggt att använda ATM-maskinerna vid köpcentrat.

Jag brukar även passa på att göra mina tandläkarbesök i Feira som kostar bråkdelen mot vad tandläkaren kostar i Sverige.

Vad finns det mer att göra i Feira?

  • Se på kyrkan ”Igreja Senhor dos Passos”
  • Museo Parque Do Saber
  • Observatorium Astronomíco Antares

Restauranger

Missa inte restaurangerna som har krabbor på menyn och ligger centralt eller de unika hamburgarna som är riktigt bra. Däremot brukar kötet om du tex beställer en filet mignot vara väldigt segt – troligtvis på det varma klimatet så det finns inte mycket fett utan djuren som slaktas är väldigt magra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *