Morro de São Paulo är en bilfri stad som ligger på paradisön Ilha da Tinharés i bukten Baia de Camamu och den ligger relativt nära Salvador. Här finns ruinerna av ett fort från 1630 som ligger på en bergtopp med fantastisk utsikt. Det är en ö som bildas av fem stränder med kristallklart och varmt vatten och omgiven med en mångfaldig fauna.

Du hittar 40 km strand som har nummer 1-4 och ju högre nummer desto längre bort från byn ligger den totalt finns det 7 stränder. Människorna där är bosatta på kullarna, därför kan du få en utmärkt utsikt över stranden. Restaurangerna är bra med favoriter som hummer på menyn. Det finns inga bilar, vägarna är av sand, och det förekommer en hel del marijuana på de livliga festerna. Det finns ett gammalt fort Fortalexa do Tapirando från 1600-talet.

Hur du tar dig hit

Det är relativt enkelt att ta dig hit. Du kan ta båten från Salvador eller från Atracadour (motorväg BR-30).

Tips!

Det kan vara klokt att ta med dig kontanter eftersom det kan vara svårt att hitta ATM-maskiner.

Stränder

Stränderna benämns med olika siffror och ju lägre siffra desto mer människor och turister kommer du att hitta. Vill du ha det lugnt ska du alltså ta dig till Quarta…

Primeira (första)
Segunda (andra)
Terceira
Quarta

Dykning

Missa inte korallreven vid Garapua och har du tur kan du få se delfiner. Från juni till oktober finns det knölvalar som migrerar vid kusten och det anordnas valsafari resor.

Hästridning

Bra plats för hästridning.

Hotell

Du hittar både moderna hotell och pousadas.

  • Solar do Morro
  • Villa dos Corais
  • Anima Hotel

Mer information

http://morrosaopaulo.com.br