Om Bahia och den här webbplatsen

Den här bloggen handlar om våra resor till Bahia som är en stat i Brasilien som har drygt 14 miljoner invånare.

Var ligger Bahia?
Bahia ligger i den nordöstra regionen av Brasilien som ligger mellan 8 ° och 18 ° på det södra halvklotet och meridianerna 37 ° och 45 ° väst, med en yta på 565 000 km2,vilket motsvarar 7% av brasiliens yta och 36% av ytan av landets nordöstra region. Bahia är den brasilianska staten som har längst kustlinje och omfattar 417 städer. Normas familj bor i Feira de Santana som är en stad med drygt en halv miljon invånare dvs ungefär samma antal invånare som Göteborg.

Fakta om Brasilien
Huvudstaden är Brasilia
Religionen katolicism men många frikyrkor
Myntenhet: Real
47% av Sydamerikas yta är Brasilien som är världens 5:e största nationen

 

Brasilien

Brasilien är ett vackert och varierande land och ett perfekt resmål för att beundra naturen och kulturen. Landet omfattar ungefär hälften av hela Sydamerika och är nära 20 gånger större än Sverige. Brasilien och delstaten Bahia är ett lockande område för dig som vill upptäcka en spännande kultur och här hittar du också många intressanta och varma människor.

Om du planerar att åka utomlands på din semester varför inte besöka Bahia?

När du säger Bahia till Brasilianare är det många som ler och du hittar allt från enklare och billigare platser att besöka till lyxställen. I Brasilien är Bahia en stat som många har positiva minnen kring och som man själva åker till som turist.

 

familjen
Min familj som firar högtiden Sao Jao i Brasilien.

Om oss

Jag heter Daniel Larsson och jag har satt upp den här webbplatsen för att beskriva en härlig stat och gästvänligt land. Min fru och familj kommer från Bahia och eftersom vi varit mycket i den här staten tyckte vi det skulle vara ett roligt område att blogga om. Om du har synpunkter på innehållet så hör gärna av dig till min mail adress: danirsso@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *