Pelourinho en av de historiska platserna i Salvador, Bahia, Brasilien. Pelourinho är ett pittoreskt område som ligger på toppen av den historiska stadskärnan i Salvador och omfattar de äldsta kvarteren i staden. I Pelourinho har de försökt att bevara många av byggnaderna från den koloniala expansionen av staden.

Platsen är listad som UNESCO världsarv och det är en plats som skapats kring sekelgamla herrgårdar som en gång tillhörde mäktiga regeringstjänstemän och rika handelsköpmän.


Nossa Senhora do Rosário do Pretos Vårfrukyrkan i Rosario do Pretos (Vår Fru av svarta rosenkransen) är en symbol för stadens katolicism som grundades av Dominikanska präster. Besökaren hänvisas till en era av rikedom och prål. Men det finns också en sorglig del av den koloniala historien kring slaveriet med afrikanska människor som fördes hit från Afrika för att arbeta i utvinning av Brasiliens sockerplantager, inom skogsindustrin, konstruktion och jordbruk.

Kring Pelourinho, hittar du flera museum. Några av dem inkluderar är Abelardo Rodrigues Museum, Casa de Jorge Amado Foundation, stadsmuseet, Museu das Portas do Carmo och Tempostal Museum.

Det finns massor av restauranger i typisk mat. Det finns också massor av musik och Capoeira utövare, ett hundratal hantverksbutiker och lokala souvenirer.


Kolla Olodum en sorts musiktrupp som tar besökaren att ha kontakt med den legitima typiska musik Bahia.

Hur du hittar hit

Så tar du dig till Pelerinho från Cidade Baixa (Under)
För att nå ”Pelourinho” av Lower City, måste du ta Lacerda Hiss, via buss ”Catedral da Sé”, taxi eller hyra en bil är också bra alternativ. Vid ankomsten, har du en vacker utsikt över Allhelgonaviken (Bay of All Saints). Där kan du se havet, den lägre staden och Mercado Modelo (Market Model) .

Så tar du dig till Pelerinho från Baixa do Sapateiro (Cobblers sänker)
Ett annat alternativ är att gå få Pelourinho av Baixa do Sapateiro, men väl värt att gå upp Lacerda Hiss till begrunda härlig utsikt över bukten.

Hotell


Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.