oktober 3, 2023

Bahia Brasilien – Turistguide

– en brasiliansk stat med 15 miljoner invånare

Fester och karneval Salvador da Bahia

Amusement Carnival Theme Park Funfair Festival Concept

Brasilien är känt för sina karnevaler, mest känd är den i Rio de Janeiro som firas i 40 dagar, men karnevalen i Salvador är också gigantisk. Den stora Mardi Gras karnevalen i Salvador är enorm, fylld med energi, och lär vara listad i Guiness Rekord bok som världens största gatufest med över 2 miljoner galet festande Brasilianare. Karnevalen är en av de mest organiserade händelserna i Bahia och infaller under några livliga dagar i februari.

Ju tidigare du köper biljett desto billigare blir det och under festen kan du se några av de största brasilianska artisterna. Läs mer på: http://www.camarotesalvador.com.br/

Bahia är känt för sin levande musikscen och det finns många andra högtider än karnevalen som det firas på. Om man bortser från allt fotbolls firande, sambapartyn, forrófester, spontana technopartyn, gatufester och traditionella festivaler…

Carnival
Two female dressed-up samba dancers

 Fester och festivaler i Bahia (Brasilien)

Firande av Sao Joa i Feira de Santana

Lugnare högtider
Bilden visar hur vi firar Sao Jao vilket är en skördefest där de använder massor av fyrverkerier och där man klär ut sig till fågelskrämmor och helst ska man ta sig till en liten by eller återvända hem. På festen tänder man upp en liten fogo (eldstad) utanfor husen, helst på gatan utanför huset, och man samlas på verandorna.

Brasilianska tomtebloss

Efter denna högtiden firas Sao Pedro och då ar det änkornas tur att elda fogos.

Fogos
Fogos dvs eldar som de har utanför gatan

Överallt ser man små eldstäder som pyr som vittnar om att det är ett hem som är välkomnande.

Bykyrkan i Bom Senor
Bykyrkan i Bom Senor – ofta tar man sig till en liten by för att fira Sao Jao. Från den här lilla byn kommer min svärfar.

Lämna ett svar