oktober 3, 2023

Bahia Brasilien – Turistguide

– en brasiliansk stat med 15 miljoner invånare

Krabbkusten – utforska Bahias vackra stränder och kustlandskap

Mitt emot Salvador hittar du ett område med mycket mangrove träsk och krabbor. Längs med krabbkusten hittar du byarna

  • Santo Amaro
  • Saubara
  • Cabuçu
  • Bom Jesus

Du hittar väldigt få turister i det här området och väldigt sällan någon gringo så du får räkna med att vara observerad. Det finns en ekoresort längs med vägen och det är en väg som du bör undvika på kvällen och vid helger eftersom det är många som kör berusade.

Det växer rätt mycket bananer, kokos, kakao och du kan även hitta små apor (Nikos) som lever i små flockar och inte så värst skygga. Santo Amaro är en lugn stad och du hittar Internetcafé och rätt dåliga restauranger. Du ser gamla byggnader från sockerrörstiden som förfallit. Efter Santo Amaro finns det områden där Sin Tierra håller till dvs de som har tagit jord i besittning och du kan se deras röda flagga.

Cabuçu
Cabuçu – badstrand i Bahia

 

Sommarstugan

Min hustrus familjs sommarhus.

Cabuçu ar egentligen den enda orten med riktig bra sandstrand och det finns många hus att hyra. Däremot forutsätter det att du kan portugisiska och ringer på telefonnumren. Såvida du inte tar in på en Pousada. Här har mina svärföräldrar sitt sommarhus så jag har varit här rätt mycket och du kan kontakta oss om du är intresserad av att hyra huset. Komforten är inte den bästa, du får räkna med myggor, kackerlackor, dålig hygien i närheten av stranden men å andra sidan ligger en fantastisk strand 300 meter bort och på vardagarna är det väldigt lugnt medan under högsäsong blir Visby stämning á la Brazil med fest under högsäsong.

brasiliansk öl
brasiliansk öl

Under helgerna pa högsäsong (december-mars) är det ordentligt med fest och mycket hög volym och tryck i högtalarna i Cabuçu. En helg under högsäsong kan ha uppemot 12000 personer på stranden men vanligtvis under vardagarna ar det mer lugnt.Platsen kan vara farlig sa var försiktig med att visa värdesaker och som europé så kommer de att lägga märke till dig.

cabuco

På kartan visas Saubara som ligger ungefär 5 km ifrån Cabuçu.

 

slingrig väg i Brasilien

Efter Cabuçu och Bom Jesus går det att fortsätta vägen fram någon mil men då får du räkna med en mycket slingrig väg som ibland kan vara svårtillgänglig. Slutdestinationen kan dock var värt det – en rätt soft bar och atmosfär där väldigt få gringos har satt sina fötter.

Lämna ett svar