Praia do Forte

Ursprungligen var Praia do Forte en liten fiskeby. Den idylliska orten ligger 82 kilometer norr om Salvador och är en utpräglad turistort som har ungefär 1000 invånare. Om du kör bil från Salvador åker du på ”Estrada do Coco” dvs kokospalmens väg. Priserna är rätt höga för att vara i Brasilien och orten livnär sig på turismen.Det är en lugn och skön plats att vara på med schyssta stränder och korallrev. Själva byn är mysig och har bra restauranger för dig som vill ha fisk och skaldjur och de har butiker för shopping.

Sevärdheter Praia do Forte

Havsstränderna i Bahia är lugnande och inbjudande och det är bland de bästa stränderna i Bahia. Här hittar du ekoturism likväl som valmuseum (Instituto Baleia Jubarte) och restaurationsområden för havssköldpaddor (Projeto Tamar) och det ekologiska reservatet Sapiranga. Under juli tom oktober annordnas  valwatching till havs för att se på knölvalarna utanför Salvador. För att se knölvalar med kalvar är skärgården vid Abrolhos bra platser vilket består av 5 små öar – caravelas är den närmsta staden till de här öarna.

När vi var där var det rätt blåsigt med stora vågor vilket surfarna tycker om. Centrumet är mysigt med små affärer och shopping.

Golfbanor och exklusiva all inklusive hotell

Det finns två PGA golfbanor som ligger i anslutning till resorten  – Praia do forte Golf Club som ligger vid Iberostar Bahia All-inclusive Resort ungefär 4 km från Praia do Forte. Jag har läst om den här platsen i turisttidningar och platsen ser exklusiv ut och jag är intresserad att åka dit.
www.iberostar.com

Den andra golfbanan är i Resort Costa de Sauipe som är ett turistområde i internationell toppklass har Golf Links som ligger ungefär 2 mil norr om Praia do Forte och 15 tennisbanor.

Officiell webbplats: http://praiadoforte.org.br

Hotel
Det finns gott om hotell och pousadas i området. Några hotell med bra stjärnor är:

  • Porto da Lua
  • Vila dos Corais
  • Tivoli EcoResort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *