oktober 3, 2023

Bahia Brasilien – Turistguide

– en brasiliansk stat med 15 miljoner invånare

Trancoso – häng på ett lugnt och soft ställe

Trancoso är en liten by ett av mina favoritställen i Bahia och har kanske den bästa stranden i Brasilien. Det är ett soft och coolt ställe i södra Bahia, i närheten av Porto Seguro, med hippiestämning med bra stränder och som har ungefär 6000 bofasta personer. Byns historia är förknippade med Jesuiterna. Byn är känd för sitt huvudtorg kallas kvadraten (Quadrado) trots att den egentligen är en fyrkant med den historiska kyrkan som ligger i centrum av bynoch här hittar du pousadas (hotell) och Internet caféer.

Trancoso är också känt för sitt lowkey backpacker lifestyle, med en avslappnad atmosfär och många butiker, restauranger och marknader i centrum. Här är några aktiviteter som man kan göra i Trancoso:

 1. Strandhäng: Trancoso har många vackra stränder, inklusive Praia do Espelho och Praia dos Nativos, som är populära bland turister och lokalbefolkningen.
 2. Besök Quadrado: Quadrado är den historiska kyrkan i Trancoso, som är en viktig turistattraktion. Kyrkan byggdes på 1500-talet och är omgiven av en stor grön plats med många butiker och restauranger.
 3. Utforska marknaderna: Trancoso har många marknader där man kan köpa souvenirer och lokala produkter, inklusive kläder, smycken och konst.
 4. Provsmaka lokal mat: Trancoso har många bra restauranger som serverar lokal mat, inklusive fisk- och skaldjursrätter och kokosnötsbaserade rätter.
 5. Utöva vattensporter: Trancoso är också ett bra ställe för vattensporter, inklusive dykning, snorkling och surfing.
 6. Utforska nationalparker: Trancoso ligger nära nationalparken Chapada Diamantina, som är en viktig turistattraktion med många vandringsleder och naturreservat.
 7. Njut av solnedgången: Trancoso har också många bra ställen att titta på solnedgången, inklusive Praia do Espelho och Praia dos Nativos.

Upptäck de bästa stränderna i Trancoso

Det är rätt glest med människor och luuuugnt….

 • Praia dos Nativos
 • Praia dos Coqueiros (Palm stranden)
 • Praia do Espelho (spegel stranden)
 • Praia da Pedra Grande (den stora sten stranden)

Aktiviteter

 • Det finns en 18-håls PGA bana vid Club med.
 • Nationalparker
 • Konserter

Hotell att stanna på

Det finns exklusiva hotell men även enklare pousadas som kostar mindre att hyra.

 • Villas de Trancoso
 • Casa Trancoso

Lämna ett svar